El-tjek og eftersyn

Vil du være på den sikre side? Få tjekket din elinstallationer

Et grundigt el-tjek er på mange måder en rigtig god idé. Hos Elvirk tilbyder vi el-tjek, også kaldet el-eftersyn, og der findes mange gode grunde til, hvorfor et tjek og eftersyn af elinstallationer er både fordelagtigt og særligt nødvendigt.

Først og fremmest kan installationer være farlige. Dårligt udførte elinstallationer, der ikke er udført af certificerede elektrikere, kan være direkte livsfarlige, da der er risiko for, at disse kan bryde i brand eller give stød. Er du i det mindste i tvivl om, hvorvidt dine installationer er sikre og lovlige, kan du altid bestille et el-tjek hos os.

Ved salg og køb af bolig, er et el-tjek særligt nødvendigt, hvis du skal have en ejerskifteforsikring. For at kunne tegne denne forsikring, er det nødvendigt med et el-eftersyn og en tilstandsrapport. Ejerskifteforsikringen klargør, hvem der har ansvaret for elinstallationerne, hvilket både skaber tryghed for køber og sælger.

Uanset om vi kalder det el-tjek eller -eftersyn, er der én ting, der er helt sikkert; det handler om tryghed. Alle installationer bør som udgangspunkt tjekkes for fejl og mangler. Vi hjælper dig med en grundig gennemgang af din boligs installationer, og vi udbedrer eventuelle fejl og mangler.

Modtag et
uforpligtende tilbud

Udfyld venligst dine oplysninger og
vores fagmand kontakter dig hurtigst muligt.

Eftersyn ved huskøb og salg

Ved overtagelse af en ny bolig, er der mange aspekter, som du skal have styr på. Et af disse er husets elinstallationer. Som kommende boligejer er det nemlig dit ansvar at sikre dig, at elinstallationerne i din nye bolig er lovlige og sikre. Uden et el-tjek risikerer du, at du kommer til at stå til ansvar for eventuelle ulovlige og farlige installationer – også selvom du ikke har haft noget med dem at gøre.

Derfor anbefaler vi hos Elvirk et grundigt el-tjek og -eftersyn. Med vores grundige service undersøger vi alle installationer ned til mindste detalje. Vi skiller el-tavler ad og vurderer, om disse er veludførte. Særligt i ældre huse er el-tjek nødvendige. Her kan forældede installationer trænge til grundige opdateringer for at sikre, at din bolig lever op til gældende lovkrav. For din egen og families sikkerheds skyld, er en grundig gennemgang af boligens elinstallationer derfor en nødvendighed.

Gyldig elinstallationsrapport

For at skabe overblik over statussen på dine elinstallationers ’helbred’, kan du få foretaget et grundigt el-tjek samt udført en elinstallationsrapport. Her får du på skrift dokumenteret tilstanden på din boligs el. Dette kan være særligt praktisk i en situation, hvor en bolig skifter ejer.

Ved hussalg fungerer rapporten som en sikkerhed for både køber og sælger. I rapporten vil det fremgå, hvad og hvilke dele af boligens installationer, der er blevet undersøgt. Derudover vil det også blive noteret, hvis der er fejl og mangler. Rapporten skal anses som en tilstandsrapport specifikt for boligens el. Fejl og mangler dækkes ikke af en eventuel ejerskifteforsikring. Derfor er rapporten særligt vigtig. Hvis det viser sig, at der er behov for at udbedre fejl, skal køber og sælger blive enige om, hvordan disse udgifter skal dækkes. Enten kan fejlen blive udbedret på sælgers regning, eller også kan køber få et afslag i prisen.